hollistic pulsing lelek masszazs

Szolgáltalások

Lélekmasszázs

A HP egy manuál (kézi) terápia, amely tágabb értelemben a masszázsformákhoz tartozik.

Valójában egy lazítási technika, semmit sem kell tennünk, egyszerűen csak hagyni kell, hogy történjék, aminek történnie kell.

Ez a terápiás kezelés Ausztráliából származik, az őslakosságtól. A történelmi fejlődése során két fő irányzat alakult ki, az egyik az Osteopatias, a csontok és izületek kezelésére, a másik a Lélekmasszázs, ami a lelki eredetű, a Pszichoszomatikus betegségek kezelésére fejlődött ki.

Magyarországon a „Lélek Masszázs” vagy pulzmasszázs szinte még teljesen ismeretlen, alternatív módszer, mely a test, a lélek és a szellem harmóniáját hivatott visszaállítani.

A Lélekmasszás az egész lényünkre hat, a TESTRE, a SZELLEMRE és a LÉLEKRE. A teljes ”egységet” stimulálja, hogy újra egyensúlyba, harmóniába kerüljünk önmagunkkal.

Minden sejtünk tárolja az összes információt, ami szervezetünk működéséhez szükséges, illetve azokat az információkat melyek életünk során értek minket.

A pulzáló, és ringató lágy mozgások hatására aktiválódik a sejtemlékezet, és ennek következtében a sejtek visszatérnek helyes, rendeltetésszerű működésükhöz.

A sejtemlékezet aktiválódása következtében arra is visszaemlékezünk, hogy milyen érzés volt, amikor kicsi babák, vagy magzati állapotban voltunk, amikor a nyugalom, a biztonság és a szeretet vett körül minket. A ringató mozgás hatására a kezelt személy már néhány perc után kellemes ellazulást érez, él át. Ennek az ellazulásnak a hatására az energiarendszerben elkezdenek oldódni az áramlást akadályozó blokkok, a fokozódó energiaáramlás következtében a szervek működési készsége javul, az immunrendszer, az öngyógyító képességünk felerősödik. Amint az ellazulás tovább fokozódik, a kezelt személyek túlnyomó többsége módosult tudatállapotba kerül. Ebben az állapotban a tudatunk záródik, a tudattalanunk nyílik, ekkor lehetőség van az ott elnyomott blokkok felszínre hozására.

Az ellentétek és kétségek kezdenek feloldódni, megtaláljuk az utat belső bölcsességünkhöz. Összhangba kerülünk a felsőbb Énünkkel- vagy másképpen nevezve az Isteni Énünkkel - a kezelés hatására képesek leszünk döntéseket hozni, változtatni életünkön.

Fejlődésünkben továbblépünk, képességeinket fokozottabban használjuk.

A lélekmasszázs hatására, ismét visszatérünk rendeltetésünk eredetéhez, test, lélek, szellem harmóniába kerül. Ekkor tudjuk a megszokott, rossz viselkedésmintáinkat elengedni.

Így az élet kiegyensúlyozottá, boldogabbá és teljesebbé válik.

Finom energetikai, Reflexológiai állapotfelmérés és konzultáció:

Minden élőlényt biológiai energia tart életben /Bioenergia/. Az embert egy elektromágneses jellegű erőtér, az aura veszi körül. Az egészség nem más, mint rendezett energiaáramlás, amikor az energiák akadálytalanul áramolnak a fizikai testben és az aurában. Amennyiben az energiaáramlás blokkolt, vagy hiányos, akkor a fizikai test azon területei nem vagy csak kevés energiát kapnak! Ennek következtében a sejtek, szervek nem tudnak megfelelően működni és kialakul a betegség! Betegségeink, lelki problémáink előbb jelennek meg az aurában, mint a fizikai testben, foltok, lyukak, szakadások formájában. Rossz életvitelünk és a káros környezeti hatások következtében az auránk többnyire sérült és gyenge.

A bioenergia kezelés jelentős segítséget nyújt a regenerálódásban, mert helyreállítja az energetikai egyensúlyt, az aura feltöltődik. A sejtek rossz frekvenciáját tolja el jó irányba, így a sejtek működése jelentősen javul, helyreáll az immunrendszer, újra megerősödik. A megfelelő reflexzónákat, meridiánokat (energiavezetékek) kezelve megemelkedik a sejtek működési frekvenciája és a vele kapcsolatos szerveknél beindul a regenerálódás, gyógyulás!! Az energia csakrákon keresztül befolyásolható a belső elválasztású mirigyek működése, így a hormonháztartás és az immunrendszer működése jelentősen javul és ennek hatására az öngyógyító képességünk megerősödik!!

- Talpreflexológia ( talpmasszázs)

A teljes test kicsinyített mása megtalálható a talpon. Minden szervünknek megvan a reflexzónája és ezen területek masszírozásával, hatni tudunk a szerv működésére. A helytelen táplálkozás, életmód következtében felszaporodott méreganyagok, amiket a szervezet kiválasztó és méregtelenítő szervrendszerei nem tudnak kiválasztani és kitisztítani, felhalmozódnak a reflexterületeken. A szervezetben energiablokádok alakulnak ki, ezek által romlik a sejtek anyagcseréje, a szervek, szervrendszerek működése. A reflexpontokra gyakorolt nyomás hatására, a felhalmozódott salakanyagok fellazulnak, eltávoznak a szervezetből, a szervekben pedig a jó vérkeringés hatására helyreáll az egyensúly, a betegségek megszűnnek!

- A reflexológia története, működési mechanizmusa

A reflexológia tudománya időszámításunk előtt több ezer évre nyúlik vissza. Gyökerei fellelhetők az ókori Egyiptomban, Indiában, Kínában, Afrikában, Japánban. A reflexológiát a nyugati ember számára egy amerikai orvos, Dr. William H. Fitzgerald, fedezte fel újra. Akkoriban zónaterápiaként emlegették az eljárást. A teljes test kicsinyített mása megtalálható a talpon (talpreflexológia), a kézen (kézreflexológia), fülön (fülakupunktúra), szemen (íriszdiagnosztika), arcon (arcdiagnosztika), nyelven (nyelvdiagnosztika) stb. A helytelen táplálkozás, életmód következtében felszaporodott méreganyagok, amiket a szervezet kiválasztó és méregtelenítő szervrendszeri nem tudnak kiválasztani és kitisztítani, felhalmozódnak a reflexterületeken. A szervezetben energiablokádok alakulnak ki, ezek által romlik a sejtek anyagcseréje, a szervek, szervrendszerek működése. A reflexpontokra gyakorolt nyomás hatására, a felhalmozódott salakanyagok fellazulnak, eltávoznak a szervezetből, a szervben pedig a jó vérkeringés hatására helyreáll az energiaegyensúly.

- A talp és a test kapcsolat összefüggései

A tapasztalatokon alapuló tudomány. Bizonyos bőrterületek, zónák ingerlésére, a hozzá tartozó szervben, testrészben visszahatás (reflex) keletkezik. A talp masszázsával a központi idegrendszerre, a vérkeringésre és a belső szervekre lehet hatást gyakorolni. A zónák elhelyezkedése: A test teljes képét mérethűen lekicsinyítve képzeljük el a két egymás mellé tett talpon. Ebből kifolyólag minden reflexzóna azon a talpon van, amelyik test félen maga a szerv. Azonban a fej és a fejen lévő szervek esetében kereszteződés tapasztalható - tehát a jobb agyfélteke a bal talpon, a bal agyfélteke a jobb talpon található meg.

- A talpreflexológia hatásai, terápiás alkalmazása

A reflexológia célja, természetes módszerekkel a test egyensúlyának helyreállítása, a feszültség csökkentése, egy adott szerv újra működésbe hozása. Közvetlen hatásai:

Közvetett hatásai:

A talp reflexológia nemtől, kortól (gyermekek, csecsemők esetén is alkalmazható) függetlenül alkalmazható. Azonban vannak speciális esetek, amikor a talpmasszázs ellen javallt:

- Egyéni méregtelenítő kúrák

A reflexzónák a salakanyagok lerakódási helyei, azonban a reflexzónákon jelentkező elváltozások nem feltétlenül betegséget jelentenek. A talpreflexológus a talp ismeretében nem tud betegséget diagnosztizálni, csak azt tudja megállapítani, hogy a test mely területén, mely szervében van egyensúlyzavar. Természetesen nagyon gyakori, ha egy adott betegséggel érkezik a páciens a kezelésre, akkor a betegségéhez kapcsolódó reflexterület érintésre fájdalmas, érzékeny lesz. A reflexzónák jó képet mutatnak a teljes test állapotáról, egyensúlytalanságairól. Ennek ismeretében egyénre szabott méregtelenítő kúrával és rendszeres masszírozással tudjuk segíteni a szervezet öngyógyító folyamatait. A méregtelenítő kúrák nagy segítséget tudnak nyújtani emésztési problémák, nőgyógyászati problémák, migrénes fejfájás, kiválasztó szervrendszer működési zavarai esetén, hormonális elváltozások, vérnyomásproblémák, cukorbetegség esetén. Ahogy a nagy szüleinktől, szüleinktől megtanultuk, hogy a lakásunkban ajánlatos évente kétszer nagytakarítást végezni, úgy ezt az ideológiát követnünk kellene a saját testünk rendben tartásával kapcsolatban is, függetlenül attól, hogy egészségesnek érezzük magunkat, avagy sem. A méregtelenítés segít a szervezet egyensúlyának a helyreállításában, valamint nagy jelentősége van a betegségek megelőzésében is. A talpmasszázst olajjal, vagy krémmel végezzük.

Relaxáló- Akupresszúramasszázs

Az akupresszúrás masszázs során a kezdeti lazító, bemelegítő fogásokat, simításokat, az akupresszúrás pontok stimulálása követi. Ezek célja az, hogy a fájdalommal, energia hiánnyal küzdő szerveket több életenergiához (csíhez) juttassa, visszaállítsa az egyensúly állapotát, ezáltal erősítve a szervezet öngyógyító képességét. Érdekessége, hogy gyakran a beteg szervtől a legtávolabb eső pontok kezelésével lehet a legjobb eredményt elérni. Az akupresszúrás masszázs kiválóan alkalmas a stressz oldására, mozgásszervi és belső szervi panaszok kezelésére, a hormonrendszer harmonizálására, a nemi szervek működését akadályozó blokkok oldására. Ezt a masszázst olajjal, vagy krémmel végezzük.

Radiesztézia – Földsugárzások és egészségkárosító hatásuk

A földi élet sugárzási térben fejlődött ki és fejlődik ma is tovább. Földgolyónk szüntelenül bocsát ki kisebb-nagyobb intenzitású különféle sugárzásokat, rezgéseket, amelyek lehetnek hasznosak és károsak is. Annak ellenére, a földsugárzás az élővilág sugárterhelésének a 61%-át adja, az emberek körében meglehetősen ismeretlen. Pedig a 17. század közepéig a „varázsvesszős” emberek segítségével jelölték ki az építendő ház helyét. Tapasztalatok szerint, 60-80%-ban összefüggés van a betegségek és a földsugárzások között! A károsító hatását a napi legalább 4-5 órás sugárzási sávban való tartózkodás eredményezi. Így 4-5 év alatt figyelmeztető jelek, szervi panaszok, míg 8-10 év alatt súlyosabb betegségek is kialakulhatnak. A sávok keresztezési pontjai intenzívebben károsítanak, itt már néhány hónap alatt daganatos betegségek fejlődhetnek ki.

A káros sugárzásban huzamosabb időt eltöltő emberi szervezet, védelmi rendszere leromlik. A külső védelmi rendszer az élő szervezetet körülvevő bioenergia- mező, az AURA. Ez az energiaburok szoros kapcsolatban van azzal a 7 fő-, külső szabad-energia felvételi helyekkel (CSAKRA), amelyek a test hormonális irányítórendszerét, annak működési hatékonyságát külső energia felvételével szabályozzák. A káros sugárzás hatására az aura károsodik! Következménye az, hogy a szervezet bioenergia szintje csökken, a csakrák energia felvevő képessége beszűkül, legvégül leáll, s a vele közvetlen kapcsolatban álló belső elválasztású mirigy működésében, hormonális szabályozásában zavarok lépnek fel. A folyamatos energiahiány miatt a belső elválasztású mirigy is megsérül, szabályozási funkcióját nem tudja ellátni. Ezt megbetegedéssel jelzi a szervezet. A szervezet azon része betegszik meg, ahol az aura megsérült. Az aura sérülése szinte kivétel nélkül ott jelentkezik, ahol a káros földsugárzások hatása az aurát tartósan érik.

A káros földsugárzások hatását mindenki saját magán is megfigyelheti. Ezek megnyilvánulásai: állandó gyengeség felkeléskor, álmatlanság (gyerekek éjszaka a szüleikhez menekülnek), gyakori fejfájás, idegesség, ingerültség, reumás fájdalmak, emésztőrendszeri zavarok, torokgyulladás, gerincbetegségek, általában a nem múló krónikus panaszok, stb. A földsugárzás hatására az egészséges ember megbetegedhet, a beteg ember pedig nem gyógyulhat meg addig, amíg a veszélyeztetett helyen tartózkodik.

A radiesztéta a kiváltó ok bemérésével, ennek alapján a helyváltoztatási javaslatával, vagy magának a kiváltó oknak a megszüntetésével segíti elő a gyógyulást!

Mi a Holistic Intuitív Pulsing, vagy „Lágy csontkovácsolás”

A H.I.P. manuál terápiának az, az irányzata, mely az emberi csontok és izületek korrekciós kezelésére alakult ki a történelem során. Ötvözi a népi csontkovácsolás, a kiropraktika, és az osteopathia egyes elemeit.

A támasztó- és mozgatórendszer (gerinc, végtagok ízületei, izomzat), sérülések, gyulladások, degeneratív (elhasználódásos, "kopásos") elváltozások következtében kialakult, visszafordítható funkcionális, kóros elváltozásaival, azok, kezelésével foglalkozik.

E módszer alapja az izmok, és inak lazítása, nyújtása és az ízületek, a gerinc kimozgatása.
A manuál terápia során alkalmazott technikák sokszor nem kellemesek, de nem fájdalmasak. A rossz pozícióban rögzült, ízületeket, csigolyákat kell a helyükre mozgatni és a megrövidült, görcsös izmokat kell nyújtani, ezek pedig nem várható, hogy kompromisszum nélkül menjenek. Ha a panaszokat okozó szövetek gyulladtak, nagyon "beálltak", akkor a kezelés kellemetlennek tűnhet. A kezelést követően átmenetileg 1-3 napig lehetnek kellemetlen utó érzetek, mivel a "beállt" ízületek kimozdítását követően elnyert új állapotukat a szervezetnek meg kell szoknia. A kezdeti panaszok, fájdalmak már az első kezelés után is enyhülnek.

X

ANYUMASSZÁZS MEGHÍVÓ

Kedves szülők, nagyszülők és gyermekek!

Szeretettel meghívjuk önöket a 2014. március 29-én XX. ker.-ben található Gyöngyház-központban megrendezésre kerülő "ANYUMASSZÁZS", lélekmasszázs nyíltnapunkra.

A rendezvény elsősorban a szülőknek, nagyszülőknek kíván segítséget, betekintést nyújtani, tájékoztatáson, ingyenes kipróbáláson, visszajelzéseken beszámolókon át megismerni egy segítő technikát.

Bővebben...